Hydrogenbilenes ankomst

I dagens samfunn er det få ting som er mer debattert enn klimaet. Smeltende poler, økte havnivåer, plast i det samme havet og ekstremvær annenhver uke viser hvor ødelagt denne verden er i ferd med å bli. Og alt ansvaret sitter tilsynelatende på våre skuldre. Vi bærer en ganske så stor bør. Spesielt stor er nok børen for oss nordmenn som eksporterer olje til pipa renner over. Selv om den i stor grad har bidratt til velferden her til lands de siste 50 årene, så er olja ikke et bærekraftig alternativ. Det gjelder både i henhold til inntekter og ikke minst miljøet. De ikke fornybare drivstoffene ødelegger ozon-laget vårt og gjør det farligere og farligere for kloden vår. Det er derfor enestående innovasjon som hydrogenbilen er så unike.

Selv om hydrogenbiler i dag er laget av 95% naturlig gass, så finnes det ingen kommersielle hydrogenbiler som kun er basert på fornybare kilder av energi. Det er derimot mye bedre med hydrogenbiler enn for eksempel biler som drives av bensin og diesel. Til å lage hydrogenbiler som drives kun på fornybar energi, så er rett og slett kostnadene for store. Det finnes derimot initiativer som jobber direkte med dette. Det handler om å overføre for eksempel vindkraft slik at det kan transformere gass til hydrogen. Et annet alternativ er å bruke elektrolyse.

Uansett er det ingen tvil om at hydrogenbiler vil være viktige i fremtiden. Ta en tur til forbrukslånene hos Frilans Finans for å finansiere ditt kjøp i dag. Det er nok et kjøp du neppe vil angre på i fremtiden. Selv om hydrogenbilene kanskje ikke er de mest miljøvennlige, så er de rimelige i drift og bedre enn bensin og diesel. Dessuten kjører de langt og ganske så bra på full tank. Det er derfor et mye bedre alternativ enn for eksempel el-bilene som såvidt kommer seg rundt blokka i 20 kilometer i timen. Dersom du skal kjøpe ny bil i år, så er det liten tvil om at hydrogenbilen er et godt alternativ.

Selv om det mest populære alternativet er hydrogenbiler som brenner denne gassen i en klassisk forbrenningsmotor, så er også el-biler tett knyttet opp mot hydrogen. Det er fordi en kan bruke hydrogen sin kjemiske reaksjon med oksygen til å skape strøm som driver bilene. Dette blir mer og mer populært, og det er nok hitover hydrogenbilen vil utvikle seg i fremtiden. Det er uten tvil en spennende reise, og de aller mest kjente leverandørene er med på å utvikle disse. Samfunnet beveger seg i hvert fall mot et sted hvor vi virkelig kan sette pris på tankene rundt et bedre miljø. Det er viktig for jordkloden, og derfor bør vi slenge oss på denne innovasjonen.

mts_cool