Er hydrogenbiler farlige?

Det er veldig naturlig å tenke at en hydrogenbil er veldig farlig, spesielt i ulykker. Men hydrogenbiler er ikke farligere enn en bensinbil. Sikkerhetsnivået i en hydrogenbil vil være høyt.

Hva skjer i en ulykke?

Hydrogentankene er veldig godt beskyttet. Tanken er laget av karbonfiber, og ved en kollisjon, så vil en airbag utløses. Og hvis tanken skulle lekke, så vil en sikkerhetsventil stenge hydrogentilførselen ut fra tankene.

Hvis en hydrogenbil skulle begynne å brenne, så vil en temperaturfølsom sikkerhetsventil, slippe ut alt av hydrogenet i retning ned mot bakken, bak tankene og brenne opp i noen minutter.

Hva med kulde?

En hydrogenbil klarer å starte i 30 minusgrader. De kan kjøres med en gang, men det tar litt tid før brenselcellen har varmet seg opp og klarer å gi maksimal effekt. Ved parkering, så vil bilen tømme vanntanken og blåse rørføringer tørre.

Blir det for mye vannutslipp?

Hydrogenbiler slipper ut vanndamp. Så når den kjører en mil for eksempel, så vil den slippe ut omtrent en liter vann, dobbelt så mye som en bensinbil. Og dersom hydrogenbilen skulle stå stille eller når den står på tomgang, så vil det bare dryppe ut litt vann.

mts_cool