Om Mercedes GLC F-Cell

Mercedes har jobbet med en brenselsversjon av sin SUV kalt GLC. Grunnen til at den heter «GLC F-Cell» er fordi den blir drevet av hydrogen i stedet for den vanlige forbrenningsmotoren.

Litt om bilen

I følge Daimler AG, så er den nye modellens hydrogentank av karbonfiber, og er i stand til å transportere opptil 4 kilo hydrogen. Den har også et 9 kWh litiumionbatteri sammen med hydrogenbrenselscellestakken. Batteriet gir GLC F-Cell muligheten til å kjøre helt elektrisk opptil 50 kilometer. Så med batteriet og hydrogen kombinert, så er bilen i stand til å kjøre 500 km.

Fra utsiden er det eneste tegnene til bilens avanserte drivstoffteknologi noen blå striper i grillen og F-Cell merket på baksiden. Mercedes har også kombinert brenselcellestakken med et 13,8 kWh litiumionbatteri som er montert i gulvet i bagasjerommet. Dette gjør det mulig for GLC F-Cell å koble seg rett til strømnettet via en stikkontakt som er montert i bakre støtfanger for å øke rekkevidden med ca 48 km, noe som gir et helhets potensial på mer enn 500 km.

GLC F-Cell tilbyr fire kjøremoduser. Hybrid kombinerer strømmen som produseres av brenselcellestakken med den som er lagret i batteriet, mens F-Cell og batteriet bruker de to individuelle strømalternativene. Og ladning bruker noe av strømmen som produseres av brenselcellestakken for å lade batteriet. Det høres komplisert ut, men GLC F-Cell fungerer egentlig akkurat som alle andre moderne EV-apparater. Bilen gir en fin dreiemoment fra den elektriske motoren, som er rask og gir en stille akselerasjon.

mts_cool