Hydrogenbilen

I denne artikkelen skal vi rett og slett bli litt mer kjente med hydrogenbilen. Det første vi skal gjøre er å se litt på hvordan denne bilen fungerer og hvordan den er forskjellig fra andre biler. Vi skal også se litt på hvordan vi kan fremstille det drivstoffet som bilen bruker, og hvordan bruken av denne typen bil kan påvirke miljøet vårt.

Hva er en hydrogenbil

Det er ikke sikkert at du noen gang har hørt om en hydrogenbil og dette er rett og slett fordi bilen ikke er så veldig vanlig. Det er derimot slik at denne bilen kan bli viktig for fremtiden vår, men la oss begynne med å se på hvordan den fungerer. De vanlige bilene som vi kjører i dag bruker en såkalt forbrenningsmotor og dette vil si at energien kommer fra å brenne opp drivstoffet som vi bruker. Oftest så er det diesel eller bensin som blir brukt. Diesel er litt forskjellig fra bensin fordi det tilføres ren luft til seg, og er på denne måten mer potent til antenning og forbrenning. Når brennstoffet antennes så blir det skapt store mengder trykk, og dette trykket for motoren til å gå rundt. Denne energien får altså hjulene til å gå rundt.

Hydrogengass

Hydrogen er det letteste elementet i verden som vi kjenner til per dags dato. Det finnes et par forskjellige måter å bruke dette elementet på, og det er faktisk mulig å lage knallgass ved bruk av hydrogen. Denne gassen kan brukes til å skape kraftige forbrenninger og den blir brukt til å for eksempel lage raketter som skytes ut i verdensrommet.

Grunnen til at dette kan være så veldig effektivt er på grunn av mengden energi som er i denne gassen i forhold til hvor mye «plass» den tar opp i et gitt rom.

Miljø

Hydrogen er derimot det drivstoffer som brukes istedenfor, i en hydrogenbil. Her bruker vi en brenselcelle til å omdanne hydrogen fra ren kjemisk energi til elektrisk energi. Elektrisiteten blir derimot det som får hjulene til å gå rundt. Teoretisk sett så kan vi utvinne mye mer energi gjennom bruken av en slik prosess, og dette kan altså være en mye mer miljøvennlig måte å gjøre ting på.

Dersom du er inspirert av dette så kan du også besøke https://tibber.com/no/ for å finne et mer miljøvennlig alternativ for strøm til hjemmet ditt. Husk at vi er midt i en enorm miljøkrise, og det virker nesten som det er for sent å forhindre en katastrofe. Uansett så skal vi vite at vi må prøve vårt beste for å redusere våre utslipp, fordi alt kan hjelpe.

Ved å bruke denne brenselcellen så forbrenner vi ikke direkte noe som helst, men isteden så bruker vi elektrisk strøm til å kjøre bilen, men problemet er at det kan koste litt å produsere dette elementet for å bruke det.

mts_cool