Hydrogenbiler i Norge

Opp gjennom årene har vi fått mye motbør for vår behandling av klimaet. Mange har ment at vi mennesker har hatt en negativ effekt på klimaet som kanskje ikke kan reverseres. Som et resultat har vi sett at mennesker bare gjennom de siste par tiårene har jobbet på spreng for å levere løsninger som kan være bedre for miljøet. Spesielt viktig har dette vært innenfor kjøretøy. Hva gjelder biler, båter og fly, og andre motoriserte kjøretøy, så er det disse som har stått for en majoritet av utslippene her i verden. Derfor har det vært viktig for selskapene som produserer disse å både redusere fotavtrykket fra de fossile kjøretøyene, og ikke minst skape nye alternative kjøretøy. Her har for eksempel biler som el-bilene og hydrogenbilene blitt populære. Sistnevnte er ikke så veldig populær i Norge ennå, men før vi vet ordet av det kan denne fort bli den bilen som nordmenn foretrekker. Men hva er egentlig en hydrogenbil og hvordan fungerer denne i praksis?

En motor med miljøet på samvittigheten

Hydrogenbilen har ennå ikke blitt så veldig populær her til lands, tross dens evne til å både redde miljøet og bespare eier for store summer i drivstoffkostnader. Allikevel har det seg dessverre sånn at folk flest ikke har råd til den engangskostnaden som disse bilene har. Siden det heller ikke er noen bruktbiler tilgjengelig, så må en ut med ganske så store beløp for å møte disse prisene. Da kan det være kjekt med et lån fra centum for å lette på det finansielle trykket. For hvem kan vel ikke ta opp et lån for å finansiere en så god investering? En skal jo tross alt bare spare masse penger i lengden, så da får en mer enn nok besparelser til å betjene lånet enkelt og greit. Dessuten, så kan en ikke engang se for seg de besparelsene som kommer av å eie en slik bil fremfor en som bruker fossilt drivstoff. For det er jo tross alt jorda som spares her – en jord som dine barn og barnebarn en dag skal leve på.

Fremtiden for hydrogenbiler

Hydrogenbilene vil før eller siden komme til Norge. Jo flere produsenter som stiller seg bak, jo høyere er sjansen for at vi får en «kul» bil på markedet. Vi husker vel alle hvor lite attraktive el-biler var frem til Tesla kom på banen. Vi trenger det samme innen markedet for hydrogenbiler. Dessuten må teknologien utvikles og produksjonen opp, slik at prisene kan falle ganske så drastisk. Veldig få vil ha råd til bilene akkurat nå, og dersom du legger på importavgifter, så ser du fort at regjeringen også bør ta tak. I det hele tatt trenger vi en aldri så liten revolusjon innen hydrogenbiler her til lands.

mts_cool