Utslippsfri familieferie

Oppfinnelser innenfor teknologi har hatt et fokus på miljø de siste årene, og i stadig økende grad. For oss vanlige forbrukere innebærer det nye og innovative varer på markedet, og et annet fokus i våre kjøpevaner. Når produsentene viser oss at de har et fokus på miljø og et reelt ønske om å ta hensyn til klima og ressursbruk, blir også forbrukerne mer opptatt av disse faktorene. Både produsenter og forbrukere har en oppdragende effekt på hverandre.

Mange valgmuligheter

Det er stadig vanligere å se miljøvennligere biler i byen. Vi har fått mange flere valg enn for bare ti og til og med fem år siden. Det er per i dag to helt utslippsfrie biltyper, elbil og hydrogenbil, og i tillegg finnes hybridbiler som er en mellomvariant. De aller fleste bilmerker har lansert modeller innenfor disse kategoriene, og det er ikke lenger slik at biler som ikke går på fossilt drivstoff er små kassebiler med bare plass til sjåfør og én passasjer. Man kan gå til innkjøp av luksuriøse og kostbare biler, men også praktiske familiebiler med god plass til både passasjerer og bagasje.

Utspillsfritt feriealternativ

Det har blitt betydelig mer ettertraktet å kjøre miljøvennlig, så mye at det har blitt trendy og et statussymbol mange steder. Da de første utslippsfrie bilene kom på markedet var noe av kritikken at man ikke kunne dra på lange bilturer med disse. Dette er nå heldigvis motbevist, og mange tar en lang Norgesferie i familiebilen uten å noen gang fylle bensin. Det er forventet at tettheten av ladestajoner langs norske veier og bensinstasjoner blir større i nær framtid. Nå kan man se for seg fine bilturer med turutstyr i bagasjerommet, et minikjøleskap i baksetet og musikk på radioen. For de mange som ønsker å kutte ned på sitt eget forbruk av fossile brennstoff, og derfor tenker seg om to ganger før de bestiller en flytur, er nå bilturer et godt alternativ. Forhåpentligvis vil vi se bare miljøvennlige biler langs veiene i Norge og snart i resten av Europa, før resten av verden følger etter.

Hydrogenbiler

Den mest fremtredende fordelen ved biler som er drevet av hydrogen, er at det er billig og svært raskt å lade batteriet. Det tar utrolig nok bare tre minutter å lade batteriet helt opp! En annen fordel som mange forbrukere ser etter før en anskaffelse av bil, er statlige avgifter og skatter. Hydrogenbiler er fritatt fra bilavgiftene og er plassert innunder kategorien biler som får de såkalte elbilfordelene. Da hydrogenbilene først kom på markedet var det antatt at spesielt taxinæringen kom til å benytte seg av disse bilene som både er billige i drift, og tidsbesparende ved at man slipper å fylle bensin, noe som taxisjåfører naturlig nok må gjøre oftere enn private bilister.

mts_cool